در مورد کامپوزیت دندان بیشتر بدانید
► بهترین رنگ کامپوزیت دندان
شاید بتوان انتخاب رنگ کامپوزیت را از پیچیده ترین مسائلی است که قبل از نصب کامپوزیت دندن پزشک و فرد متقاضی کامپوزیت در مورد آن دقت عمل بسیاری به خرج دهند.
به طور معمول دندانپزشک ها بر اساس دسته بندی استاندارد رنگ دندان ها مختلف دندان برای انتخاب بهترین رنگ کامپوزیت دندان مشاوره هایی به هر فرد میدهند که بسیار کمک کننده است. اما در آخر سلیقه و انتخاب مراجعه کننده است که تصمیم نهایی را برای رنگ کامپوزیت دندان میگیرد
به طور کلی کامپوزیت موادی است که برای پر کردن دندان ها مورد استفاده قرار می گیرد. مواد کامپوزیت به شکل خمیر بوده و دارای درجه بندی رنگ هستند. این مواد خمیری شکل به صورت لایه نازک بر روی سطح دندان قرار گرفته و فرم داده میشوند، کامپوزیت ها دارای مزایا و معایبی هستند که در ادامه به آن ها خواهیم پرداخت.
مزایا کامپوزیت
یکی از بهترین مزیت های کامپوزیت اصلاح فرم دندان ها است. به طوری که فرم ظاهری دندانها که به هر دلیلی دچار چرخش و تغییر شده اند، اصلاح خواهند شد. از دیگر مزایا این روش این است که دندان ها تا حد امکان تراش داده نشده و دچار آسیب نیز نخواهند شد، علاوه بر این در صورتی که کامپوزیت دچار شکستگی شود به آسانی قابل ترمیم میباشد.
معایب کامپوزیت دندان
از آنجایی که مواد رزینی در ترکیب ساختار کامپوزیت وجود دارند، امکان لکه دار شدن کامپوزیت دندان وجود دارد. از دیگر معایب کامپوزیت میزان رنگ پذیری آن در برابر مواد غذایی و نوشیدنی های رنگی می باشد. میزان ماندگاری کامپوزیت دندان نسبت به لمینت دندان کمتر است زیرا در حین انجام، دندان ها تراشیده نمی شوند و ممکن است نتیجه ی نهایی کامپوزیت کمی برجسته باشد.
روکشهای کامپوزیتی این امکان را دارند تا در یک روز نصب شوند، میزان ماندگاری کامپوزیت تقریبا بین ۵ تا ۷ سال بوده و به ترمیم نیاز دارند. لازم به ذکر است که اگر به خوبی از آنها مراقبت نشود، در مقابل فشار حساس به خورد شدن میشوند. به طور معمول هزینه انجام این روش نصف روکش های سرامیکی می باشد. روکش های سرامیکی در مقایسه با کامپوزیت دارای طول عمر بیشتری می باشند.
در پاسخ به این سوال باید گفت که این موضوع در هر شخص با توجه به نوع دندان ها متفاوت است، به عنوان مثال فردی که دارای دندانهای بسیار نامنظم و مشکلات عمقی است، انجام روکش لمینیت بسیار مناسب است. نحوه مراقبت و ماندگاری لمینیت نسبت به کامپوزیت کمی دقیق تر است؛ زیرا اگر لمینت دچار آسیب شود امکان ترمیم وجود نداشته و باید دوباره تعویض شود که بسیار هزینه بردار میباشد. لمینت به دلیل داشتن رزین در ساختار خود از کامپوزیت مقاوم تر بوده و در برابر شکستگی از استحکام بالایی برخوردارند. لازم به ذکر است که لمینت همانند کامپوزیت قابل تعویض نمیباشد. اگر دندان شما دارای مشکلات جدی و عمقی نمیباشد بهتر است از کامپوزیت استفاده نمایید. انجام کامپوزیت به ساختار و همچنین مینای دندان آسیبی وارد نمیکند. معمولا هزینه کامپوزیت نیمی از هزینه لمینت سرامیکی می باشد.
از تفاوت های کامپوزیت دندان و لمینت دندان چه می دانید
قبل از انجام لمینیت یا کامپوزیت، باید اطلاعات خود را افزایش دهید تا بهترین گزینه را انتخاب نمایید. درست است که هر دو روش جهت زیبایی دندان استفاده میشوند اما وجود تفاوتها، موجب شده است که از یکدیگر متمایز گردند؛ در ادامه به مختصری از تفاوتهای کامپوزیت و لمینیت میپردازیم. جنس مادهی هر یک متفاوت میباشد. همچنین زمان مورد نیاز برای انجام کامپوزیت برای یک فک، 1 جلسه بوده ولی برای ساخت لمینیت سرامیکی دندان زمان مورد نیاز تقریبا 3 هفته است. لمینیت نیازمند قالبگیری و تراش دندان است ولی کامپوزیت به قالبگیری و تراش زیاد، نیاز ندارد. کامپوزیت نیاز به پالیش دارد (رفع عیوب ظاهری و صیقل نمودن سطح مواد) ولی لمینیت به پالیش نیاز ندارد
1400.01.22