انواع روش های زیبایی دندان | کامپوزیت - لمینت - بلیچینگ و ...
1400/07/03
اگر قصد زیباسازی دندان خود را دارید بهتر است بدانید برای زیبا سازی دندان ها روش های متعددی وجود دارد از روش های خانگی بگیرید تا روش های کلینیکی. در این مقاله با انواع روش های زیبایی دندان بیشتر آشنا شوید و بهترین روش زیبایی دندان مناسب خود را انتخاب کنید.
در مورد بهترین روش زیبایی دندان بیشتر بدانید
در این صفحه می خوانید:
- انواع روش های جرم گیری و سفید کردن دندان در خانه
- سفید کردن دندان با لاک دندان
- سفید کردن دندان با بلیچینگ
- جرم گیری دندان
- کامپوزیت دندان
- لمینت دندان
- ایمپلنت دندان
- روکش دندان
- پیوند دندان
- تاج گذاری دندان
- پر کردن دندان با کامپوزیت
- بریج دندان
- دندان مصنوعی
- ارتودنسی دندان
- اصلاح لثه
- مینا کار دندان
- کراودینگ دندان
- کاشت نگین
- تزیین و ترمیم دندان با طلا
انواع روش های جرم گیری و سفید کردن دندان در خانه
روش های متعددی برای رعایت موارد بهداشتی و زیبایی دندان وجود دارد، یکی از این روش ها جرم گیری در خانه می باشد. در این روش با استفاده از مواد طبیعی جرم های دندان تا حد چشم گیری کاهش یافته و همچنین شما را در پرداخت هزینه های گزاف دندانپزشکی خلاص میکند. مراحل جرم گیری دندان ها در خانه عبارتند از:
جوش شیرین
جوش شیرین به دلیل خاصیت ضد باکتری و ضد اسیدی که دارد، در از بین بردن جرم های دندان بسیار موثر می باشد. نحوه استفاده به این صورت میباشد که در ابتدا جوشن شیرین را همراه با کمی نمک مخلوط کرده و روی مسواک خیس آغشته کنید، سپس به آرامی دندان ها را مسواک نمایید، برای نتیجه مطلوب در ابتدا بهتر است یک روز در میان این روش را تکرار کنید.
لیمو ترش
دندان ها را مطابق معمول مسواک نمایید، پس از شستن دهان آب لیمو یا لیموی تازه را به آرامی به دندان ها و لثه آغشته نمایید، 1 دقیقه یا کمی بیشتر صبر نمایید سپس با آب ولرم دندان ها را بشویید. این کار را یک روز در میان به صورت متوالی انجام دهید، پس از مشاهده نتیجه دلخواه هر 10 رز یک بار تکرار نمایید تا از پلاک و پوسیدگی دندان ها جلوگیری شود. دلیل استفاده از لیمو خاصیت اسیدی آن میباشد که قابلیت مبارزه با میکروبها را داشته همچنین جرم ها و پلاک ها را از سطح دندان از بین می برد. به بیانی دیگر لیمو مانند سفید کننده طبیعی عمل نموده و در سفید کردن دندانها بسیار مؤثر است.
ژل آلوورا
اگر چه ژل گیاه آلوورا تلخ است ولی در از بین بردن جرم دندان بسیار موثر است. از ترکیب الوورا با چندین مواد دیگر، برای پاکسازی لثه و از بین بردن جرم های دندان استفاده می شود. ترکیب مواد به این صورت می باشد: یک قاشق چای خوری ژل آلوورا، را همراه با چهار قاشق چایخوری گلیسرین، پنج قاشق چایخوری جوش شیرین و مقداری اسانس لیمو مخلوط کرده و داخل لیوان آب بریزید. این مواد را به خوبی ترکیب نموده و روی دندانها آغشته نمایید. این کار را تا برطرف شدن پلاک های دندان (لایه نازک حاوی میلیونها باکتری) به صورت متوالی هر روز انجام دهید، سپس هر سه یا چهار روز یک بار از این ترکیب شوینده استفاده نمایید.
استفاده از نخ دندان
ممکن است پس از مصرف مواد غذایی، برخی از مواد ریز در بین دندان ها تجمع کنند و موجب عوض شدن رنگ دندان ها شوند، بنابراین نخ دندان بهترین گزینه برای از بین بردن مواد ریز بین دندانی حاصل مواد غذایی است. نخ دندان فضای بین لثه و دندان را تمیز نموده و همچنین مانع از بروز بیماری های دندان و لثه میشود.
لاک سفید کننده دندان، همان ژل سفید کننده دندان هم می باشد. کاربامید پروکساید که در بلیچینگ دندان هم استفاده میشود، یکی از مواد تشکیل دهنده این لاکها می باشد. کاربامید پروکساید جزو مواد سفید کننده دندان؛ در محصولات دندانپزشکی به حساب میآید. مکانیسم اثر این ماده به این صورت می باشد، هنگامی که روی دندان قرار میگیرد به هیدروژن پروکساید و اوره تجزیه و موجب سفید شدن دندان ها میشود. در واقع سفید شدن از طریق پروکساید به این صورت است که با لکه ها و رنگ های ایجاد شده روی دندان، واکنش نشان داده و موجب از بین رفتن آن ها خواهد شد.
سفید کردن دندان با بلیچینگ
هنگامی که دندان ها بیش از حالت عادی سفید شوند به آن بلیچینگ میگویند. عوامل متعددی چون نوشیدن مکرر قهوه، چای پررنگ، سیگار کشیدن، استفاده زیاد از نوشابهها و عدم توجه به بهداشت دهان و دندان، زمان دوام بلیچینگ را کاهش میدهد. درحالت عادی ماندگاری بلیچینگ 1 تا 3 سال می باشد، در برخی موارد تا 10 سال نیز ماندگار است.
با نوشیدن چای و قهوه رسوب قهوه ای و زرد مانندی ایجاد شده و به مینای دندان متصل میشوند و باعث بیماری های پریودنتیم (لثه و استخوان زیرین) می شوند که فقط به وسیلهی جرم گیری توسط دندانپزشک قابل برداشت است. جرم گیری دندان را نباید با سفید کردن دندان اشتباه گرفت، با انجام جرم گیری مینای دندان شما عاری از هر گونه جرم میشود. در اولین مرحله پلاک های دندانی و رسوبات از بین میروند، در مرحله بعدی سطح دندانها را صیقل میدهند تا کاملا صاف شوند طوری که لکه ها از بین بروند و دندان ها براق شوند.
کامپوزیت دندان چیست؟
کامپوزیت دندانی در واقع ماده نسبتاً محکمی است که برای اصلاح رنگ یا شکل دندان، روی دندانها نصب میشوند. بیشترین کاربرد روکش کامپوزیت در دندانپزشکی زیبایی و عمر طولانی دارد و همچنین قابل تعمیر است.
هنگامی که دندان نیازی به تراش یا تراشیدن دندان ندارد، پزشک بدون آسیب رساندن به ساختار دندان از ونیرهای کامپوزیت استفاده می کند. عدم وجود تخلخل در روکش کامپوزیت دندان، استفاده از فناوری پولیش و همچنین مواد لایه بردار سبب ماندگاری کامپوزیت شده است.
1399.10.01
دیدگاه خود را برای ما ارسال کنید